Tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout
Wilt u naar eigen idee inrichten, dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van de onder KOMO verduurzaamd materialen zoals planken, palen, regels, en rabat. Voor de doe-het-zelver onder u heeft u keus uit een ruim assortiment tuinhout in diverse uitvoeringen. Met behulp van onze materialen kunt u zelf een pergola, schutting, of schuurtje naar wens maken.

Lariks/Douglas
Lariks/douglas hout is afkomstig uit goed beheerde bossen en is een van de meest duurzame naaldhoutsoorten. Het heeft een warme uitstraling en is mooi van kleur en structuur. Het is een houtsoort met duurzaamheid klasse 3-4 en wordt voor diverse toepassingen gebruikt, o.a. als bouw hout voor constructies en gevelbetimmering. Lariks/douglas heeft een stoere uitstraling door de grove nerf.

Hardhout
Hardhouten schermen, planken en terrasdelen worden geproduceerd uit duurzaam verkregen hardhout . Het hardhout wordt kunstmatig in droogkamers gedroogd naar een vochtpercentage van 16-18%. Het hardhout valt met zijn warme egale roodbruine kleur in duurzaamheidsklasse 3, is termiet bestendig, Heeft een minimale krimp. Is stabiel en heeft geen hars. Door de gunstige fysieke eigenschappen is het perfect hardhout voor planken schermen en terrasdelen. Op den duur vergrijst hardhout wat een verweerde uitstraling geeft,

Vlonderplanken
Het assortiment vlonderplanken bestaat uit 21 en 25 mm hardhout, 28 mm grenen geïmpregneerd,
28mm duoglas/lariks en 21 mm composiet.